Salariu minim pe economie se modifica incepand cu 01 Ianuarie 2019

852

In urma cu cateva zile, Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, anunta majorarea salariului minim brut, in 2019.

Prin aceasta Hotarare romanii care au salariul minim pe economie se pot bucura incepand cu 01.01.2019 deoarece acesta va creste la 2.050 lei. Practic un salariat fara persoane in intretinere va primi un salariu de 1.247 lei, cu 85 de lei mai mult decat primeste in prezent.

Societatea angajatoare va plati 2.096 lei, cu 153 lei in plus fata de cum plateste in prezent pentru un salariat angajat cu minim pe economie si fara deducere suplimentara de baza.

„Lucram la o hotarare de Guvern pentru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie 2019 si va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre asta saptamana trecuta cand ne-am intalnit cu patronatele si sindicatele. Ne-au spus ca ar vrea sa stie ca va fi un mecanism foarte clar ca sa stie la ce sa se astepte. Le-am spus ca din punctul nostru de vedere, programul nostru de guvernare este foarte clar, il aplicam ad literam si ar fi trebuit sa stie ca din ianuarie va fi din nou o majorare a salariului minim”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3 conform Mediafax.ro.