Vector fiscal pentru modificarea incepand cu 01.01.2018

970

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a evita aglomeratia la ghisee, avand in vedere termenul scurt de depunere a declaratiei de mentiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizata de catre administratiile fiscale central compentente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.

Ordinul presedintelui ANAF care reglementeaza aceasta situatie a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:
1. Contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau assimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilare acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii special de munca, dupa caz;
2. contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice si juridice care obtin venituri din salarii sau assimilate salariilor;
3. contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt assimilate acestora.

A declarant Agentia Nationala de Administrare Fiscala.